TERAPIA COGNITIV-COMPORTAMENTALA ȘI TULBURĂRILE DE COMPORTAMENT ALIMENTAR

Descriere
Autorul cărţii, CHRISTOPHER G. FAIRBURN, este cercetător, profesor de psihiatrie la Universitatea Oxford, specialist recunoscut la nivel mondial în domeniul tulburărilor de comportament alimentar, membru asociat al Academiei de Științe Medicale din Anglia, Guvernator al Trustului Wellcome, cea mai mare fundație internațională de cercetare biomedicală.
*
TEMELE ABORDATE:
Preocupări privind conformația fizică, controlul siluetei, percepția de sine ca fiind prea gras și tiparele mentale
Restricția consumului alimentar, reguli de dietă și controlul alimentației
Evenimente, dispoziție afectivă și alimentație
Greutate scăzută și subnutriție
Perfecționismul clinic, stima de sine scăzută și problemele de natură interpersonală
Pacientul internat, pacientul cu spitalizare de zi și două forme de TCC-O administrată ambulatoriu
„Cazuri complexe” și comorbiditate
*
Cuprins
Capitolul 2 descrie psihopatologia tulburărilor de comportament alimentar. Este adoptată perspectiva transdiagnostică, în felul acesta oferindu-se justificarea abordării tratamentului transdiagnostic. De asemenea, este descrisă teoria cognitiv-comportamentală care susține strategiile și procedurile caracteristice TCC-O. Capitolul 3 cuprinde o prezentare generală a TCC-O. Aici sunt conturate strategia și structura TCC-O, precum și modul în care aceasta se deosebește de alte forme ale TCC. Capitolul subliniază și unele aspecte legate de implementarea tratamentului. Capitolul 4 se referă la evaluarea pacienților și la modul în care trebuie pregătiți pentru tratament. De asemenea, abordează problema managementului medical al pacienților din perspectiva terapeuților care nu au o pregătire medicală. Capitolele 5-12 oferă detalii legate de implementarea principalei forme „focalizate” a TCC-O. Capitolele 13-16 descriu diverse adaptări ale TCC-O, inclusiv versiunea sa „extinsă”, folosirea sa în lucrul cu adolescenții, în condiții de internare, două forme de terapie TCC-O ambulatorie (TCC-O ambulatorie intensivă și TCC-O de grup), precum și TCC-O pentru „cazuri complexe”. Anexele A-C oferă cele mai recente versiuni ale unor instrumente de evaluare: Evaluarea tulburărilor de comportament alimentar 16.0 (Eating Disorder Examination - EDE 16.0), Chestionarul de evaluare a tulburărilor de comportament alimentar 6.0 (Eating Disorder Examination Questionnaire - EDE-Q 6.0) și Chestionarul de evaluare a deficitului clinic 3.0 (Clinical Impairment Assessment Questionnaire - CIA 3.0).

ISBN: 978-606-8244-82-2

Pret: 51.00 Lei

Disponibilitate: In stoc


Lasati un comentariu pentru acest produs (click aici)
Apreciere
PLANURI DE TRATAMENT ȘI INTERVENȚII PENTRU DEPRESIE ȘI ANXIETATE. EDIȚIA A DOUA
PLANURI DE TRATAMENT ȘI INTERVENȚII PENTRU DEPRESIE ȘI ANXIETATE. EDIȚIA A DOUA

ISBN: 978-606-977-006-1

Robert L. Leahy, Stephen J. F. Holland, Lata K. McGinn Traducere de: Mihaela Marian Mihăilaș CD-ROM: 74 de materiale de lucru multiplicabile. Anul apariţiei: 2017

68.00 RON