PLANURI DE TRATAMENT ȘI INTERVENȚII PENTRU DEPRESIE ȘI ANXIETATE. EDIȚIA A DOUA

Descriere
Ediția a doua conține un număr impresionant de instrumente indispensabile pentru tratamentul problemelor clinice frecvent întâlnite în practica din domeniul sănătății mintale desfășurată ambulatoriu. Capitolele oferă informații de bază despre depresie și despre șase dintre cele mai importante tulburări de anxietate, indicații pas-cu-pas pentru etapele de evaluare și intervenție validate ştiinţific, exemple de caz, precum și instrucțiuni practice privind redactarea rapoartelor și colaborarea cu terțe părți. Volumul mai conține 74 de fișe multiplicabile ‒ fișe pentru pacient, fișe pentru temele de casă și fișe de evaluare și monitorizare pentru terapeut – într-un format mare, ușor de utilizat. CD-ROM-ul inclus le permite clinicienilor să alcătuiască rapid planuri individuale de intervenție, să printeze copii ale fișelor de lucru și să găsească informațiile necesare în legătură cu medicația prescrisă în mod curent.
În această ediție, revizuită și extinsă, autorii au structurat capitolele în pachete de tratament pentru depresie și tulburările majore de anxietate. Fiecare pachet cuprinde: descrierea tulburării, instrucțiuni privind evaluarea pacienților, fișe de evaluare, descrierea detaliată a intervențiilor psihoterapeutice folosite în tratarea fiecărei tulburări în parte, plan de tratament structurat pe ședințe, exemple de simptome, scopuri și intervenții aferente ce pot fi raportate la companiile de asigurări de sănătate, precum și fișe conținând informații și teme de casă pentru pacient.
În această ediție a crescut numărul fișelor, iar multe dintre acestea sunt și mai detaliate, astfel încât clinicienii să poată oferi pacienților lor materiale cuprinzând instrucțiuni specifice pentru înțelegerea tiparelor negative de gândire și comportament; de asemenea, a crescut numărul fișelor self-help, pentru a înlesni procesul de schimbare a acestor tipare.

NOU ÎN EDIȚIA A DOUA:
• rezultatele ultimelor cercetări vizând fiecare tulburare și tratamentul acesteia;
• tehnici inovative inspirate din abordări cognitive, comportamentale și terapii bazate pe mindfulness și acceptare;
• două capitole în plus față de ediția întâi, cu descrieri amănunțite ale tehnicilor comportamentale și cognitive fundamentale;
• 74 de fişe multiplicabile, dintre care mai mult de jumătate sunt integral noi.

ISBN: 978-606-977-006-1

Pret: 68.00 Lei

Disponibilitate: In stoc


Lasati un comentariu pentru acest produs (click aici)
Apreciere
PSIHOLOGIA ŞI MINTEA ECONOMICĂ. Conceptualizare şi procese cognitive
PSIHOLOGIA ÅžI MINTEA ECONOMICÄ‚. Conceptualizare ÅŸi procese cognitive

ISBN: 978-606-8244-61-7

Autori: Robert L. Leahy Traducere din limba engleză: Fidelia Stroie Anul apariţiei: 2012

34.00 RON

TERAPIA CENTRATA PE SCHEME COGNITIVE Manualul practicianului
TERAPIA CENTRATA PE SCHEME COGNITIVE Manualul practicianului

ISBN: 978-606-8244-92-1

Autori: Jeffrey E. Young, Janet S. Klosko, Marjorie E. Weishaar Traducere din limba engleză: Claudia Găgeanu Anul apariţiei: 2015

55.00 RON

TERAPIA CENTRATA PE SCHEME EMOTIONALE
TERAPIA CENTRATA PE SCHEME EMOTIONALE

ISBN: 978-606-977-005-4

Autor: Robert L. Leahy Traducere: Claudia Găgeanu Anul apariţiei: 2017

55.00 RON